Motorbåt mot Nordsjön

I dag har vi kört motor hela dagen. Vi började dagen i makligt tempo och lämnade faktiskt inte bryggan förrän vid halv åtta. Vi äter som vanligt frukost i sittbrunnen. I dag i strålande sol men isande kall vind. Så fortsätter vår resan längs Kielkanalen, kallt men soligt. Vi puttrar på i strax under sex knop och möter några lastfartyg, bogserbåtar med släp och ett antal segelskutor, mest Holländska.

Vid tvåtiden är vi framme vis slussarna i Brunsbütel. Lika bra att fortsätta tänker vi. Denna gång får vi gå in i en av de gamla mindre slussarna och får så småningom sällskap av en Dansk 55-fotare. Vi trodde på medström när vi gick ur slussen men den dröjde ett slag. Sydvästlig vind rakt i näsan gör att vi kör vidare. Efter ett tag vänder strömmen och vi får 3-4 knop medström. Det skapar en krabb och kort sjö. Inte alls av samma kaliber och höjd som den vi hade in till Lilla Bält men lite skvättigt blir det.

Spännande att gå in i hamninloppet i Cuxhaven med så stark sidström. Det gäller att hålla upp för att inte missa inloppet. Allt går bra och vi kommer in strax innan bron kan öppnas. Vid halv sex går vi genom klaffbron och vid sex är vi förtöjda i City Marina. Tänkte gå iland men regnet kom. Vi stannar nog här i morgon och går eventuellt vidare på torsdag när vinden ska vara tillbaka på ost igen. Vi anar grindar för bryggorna, kan bli spännande i morgon…

En reaktion på ”Motorbåt mot Nordsjön”

  1. Låter skönt med en dag i Cuxhaven, förhoppningsvis utan regn.

Kommentarer är stängda.