Cuxhaven

I dag har vi legat i Cuxhaven hela dagen. Efter en lugn natt i City Marina träffade vi en mycket trevlig och vältalig hamnkapten. Han talade utmärkt engelska och var full av värdefull information. Men någon diesel hade han inte (trots att Read’s påstod det). Diesel fanns i den andra marinan men deras pump hade varigt trasig. Nu kollade han med sin kollega per telefon och fick reda på att den skulle lagas under dagen.

Vi fick också reda på att första broöppningen var klockan 5 på morgonen. Normalt skulle det räcka gott för våra vanor. Men, när vi räknat på tidvatten och planerat vidare färd visar det sig att vi bör lämna redan mellan tre och fyra på morgonen för att bäst utnyttja tidvattnet. Vi gick därför ut ur hamnen vid broöppningen klockan fyra. Körde en halv distansminut, tankade och la oss i Jachthaven som har direkt förbindelse med Elbe.

Ett tips från den trevliga hamnkaptenen var en portugisisk restaurang på Marienstrase som hette Rui’s. Det var ett riktigt lyckokast. Vi gick dit och beställde kvällens special som var svärdfisk. Då hände det saker. In kommer tapas efter tapas med läckra små rätter till förrätt. Det var säkert närmare 20 stycken. Sedan kom fisken som var fantastisk god. Efteråt en lite godbit. Allt ingick i priset för fisken som i sig var mycket humant, under 200 kr. Mätta och belåtna gick vi sedan och la oss tidigt.

En reaktion på ”Cuxhaven”

Kommentarer är stängda.