Karantän dag 24

Livet går sakta vidare och vi tar en dag i taget. Natten till igår var det stor dramatik i hamnen. Flertalet polisbilar och en räddningshelikopter var i farten. En kvinna har kastat sig i vattnet från piren och simmat till havs, förmodligen i ett självmordsförsök. Hon räddas av helikoptern efter två timmar i det 17 gradiga vattnet och vårdas nu på sjukhus.

De flesta här är väldigt försiktiga med kontakter. Vi pratar en hel del med flera av de andra båtarna men på avstånd. Håkan har varit ombord på en båt för att hjälpa till när skepparen, som är ensam ombord, behövde komma upp i masten.

Vi har så smått börjat proväta lite Spanska konserverade rätter. Vi vill kunna ha med lite sådana under en hemsegling då vi räknar med att det kan bli lite vanskligare än normalt med proviantering längs vägen. I dag har det varit lugnt väder och riktig sommarvärme med 26 grader i skuggan. Dagen har också förgyllts med en ny toscakaka och Evas goda små pannbiffar.