Cabrera

I går lämnade vi Porto Colom efter frukost. Prognosen sa måttlig medvind. Verkligheten var snarare svag vind och gammal sjö – det hade ju blåst bra dagen innan. Det blev motorgång längs kusten. Ner mot Mallorkas sydudde gjorde vi ett antal försök att segla när det verkade komma vind. Men, det var inge ordning vare sig på styrka eller riktning så vi gav upp och körde vidare.

Fyren på Horadada, den nordligaste av öarna i Cabreras nationalpark.

Vid lunch kommer vi till Cabrera, naturreservatet söder om Mallorca som vi också besökte förra sommaren (klicka här). Bojen längst in i viken är ledig och här ligger vi nu. Vattnet är fantastiskt klart och fint och fortfarande ca 24 grader. Vi passar på att skrubba av botten en sista gång innan vintern. Som åskådare har vi ett stort stim fiskar. De är betydligt större här än på andra ställen där det inte är fiskeförbud.

Fyren på Cabrera som vi inte fick gå till.

I dag hade vi tänkt gå till fyren, vi hade hört att det var en vacker tur. Vi blåser upp dingen, som legat nedpackad under våra lite längre havsseglingar, och ror sedan i land. Går längs vägen mot fyren men när vi kommit över krönet är det stopp. Vägen är spärrad, man får bara gå vidare med guide och någon sådan har vi inte, så vi får vända om. Det blev ändå en fin promenad på ca 5 km i det orörda landskapet.

Viken med alla bojar och det gamla kastellet.

Eftermiddagen blir lugn med bad och snorkling. Vi har fantastiskt brittsommarväder men klarblå himmel och lagom varmt i solen – hoppas det håller i sig.