Korfu

Efter lite problem med nätet har vi nu lagt upp sex nya poster de senaste dagarna så titta nedåt på sidan om för att se alla om du inte redan gjort det.

Motorgång i bleke mot Korfu stad med den gamla fästningen på udden

När vi gick till Korfu stad var det inte mycket vind. Det lilla som fanns var med och inte tillräckligt att segla i. För första gången på sex månaders seglande gick vi hela vägen från hamn till hamn för motor, gjorde vatten och laddade batterier. I Korfu stad finns flera hamnar. Den vi siktat in oss på var fullbokad så vi fick ta Mandraki marina som ligger vid det gamla fortet.

Marinan är visserligen lite dyrare men vatten och el ingick. Trevlig personal och vi slapp betala inträde när vi senare gick upp och tittade på fortet. På eftermiddagen gick vi omkring i gamla staden. Ganska turistiskt men också en hel del bostadskvarter. Fina gamla hus men på många ställen dåligt underhållet. Gott öl brygger de i alla fall på Korfu. Det märks att vi är i en stad med mycket utlänska turister, dubbla priset mot vad vi är vana vid.

Panorama över Korfu gamla stad som förskonats från jordbävningar och har kvar många gamla byggnader från Venetiansk, Engelsk och Italiens tid.

Nästa morgon tog vi en promenad upp i den gamla fästningen. Från flaggmasten på toppen hade man fantastisk utsikt över sundet och Korfu. Tillbaka till båten kastade vi loss och seglade sedan 4 sjömil norrut. Läns för bara storen i svag vind. Vi han med både en liten regnskur och förmiddagsfika innan vi kom fram till Gouvion där vi ankrar utanför viken.

Mandraki marina sedd från fortet.

Vi hade sett fram emot att träffa vännerna på Second Life som vi hade haft mycket trevligt tillsammans med i Gaeta i vintras. Tyvärr hade Kristine blivit tvungen att åka hem till Hamburg men Peer och skeppshunden Nuchi kom körandes i dingen när vi lagt ankar. Det blev ett kärt återseende, flera fika och en trevlig middag tillsammans.

Vi ligger en sjömil ut från bryggan så det var tacksamt att få hjälp med att åka in för att handla med en dinge som är betydligt snabbare än vår.