Poros

I går lämnade vi Porto Helio för att ”segla tillbaka”. Det blev en lång och bitvis hård kryss mot frisk nordost. Med revad stor och fock gick vi bra och ganska torrt men vist stänkte det en del när vinden tog i i byarna. Vi hittar en genväg, ja egentligen ser vi katamaranfärjan sticka in mellan två öar, så att vi kan falla av mot Poroskanalen tidigare än vad vi först trott.

God fart mot Porossundet

Det kändes skönt att få slacka lite i skoten och forsa fram med 7-8 knop i halvvind. Som väntat lugnar sig både sjö och vind när vi närmar oss den smala kanalen vid Poros.

Poros från öster

Vi rullar in och kör sista biten förbi den fina gamla staden till en ankarplats väster om den gamla flottbasen. Där har vi legat bra i natt och under dagen även om en mindre Österikisk båt kom lite väl nära när vinden vände i morse. Förmodligen har de inte lika mycket kätting ute som vi har.

Utsikt västerut från klocktornet som ses på kullen på föregående bild. Någonstans bland alla ankrade båtar finns Sally.

Vi tog en tur i land till den fina staden på eftermiddagen. Hela staden var strömlös efter en tragisk helikopterolycka. En helikopter hade kört in i elledningarna och tre personer omkommit. Förmodligen tar det flera dagar att reparera och krögarna var lite ledsna. Men när vi var där var vinet fortfarande kallt i kylen.