Arki

I går förmiddag seglade vi upp från Lipsi till Arki. Fin sträckbog i strålande sol och svag till måttlig vind. Strax efter tolv närmar vi oss hamnen och funderar på om det kan finnas någon ledig plats åt oss. Det finns bara plats för ca tio båtar och många tenderar att ligga flera dagar. Vi har tur, möter en båt på väg ut och får dennes plats mitt på kajen.

Arki är en fantastisk liten ö. (Klicka här för info om förra besöket). Vi kopplar av, solar och badar på den fina stranden utanför hamnen. På eftermiddagen går vi upp till kyrkan med den fina utsikten. Andra dagen ger vi oss av ganska tidigt på jakt efter en större grotta som ska finnas på nordväst sidan ön. Vi har fått råd och anvisningar av krögaren på kajen.

Efter att ha gått upp och igenom getfarmen bär det av över obanad terräng. Bitvis går vi på stigar upptrampade av betesdjuren men även de är ganska steniga. Vi ska gå bort över ryggen vi ser på bilden och någonstans där på sluttningen ska grottan finnas. Vi hittar den inte trotts en hel del klättrande upp och ned längs bergssidan.

Till slut ger vi upp, tar en medhavd fika och ger oss av hemåt igen. Åsnorna tittar förvånat på oss, de är nog inte så vana vid besök. Trötta är vi tillbaka vid båten lagom till lunch. Det blev 4 timmar 8 km och 140 m uppåt. Ett bad och vila känns välförtjänt på eftermiddagen. På kvällen äter vi på den vänstra restaurangen (hatten). Fyra rätter fantastiskt god hemlagad mat, bl a bläckfisk kokt i vin och vildget från ön.