Katakólon

I går blev Sally motorbåt igen. Av den utlovade västan såg vi inte mycket. Totalt kunde vi segla i en dryg timme, av de 11 timmar det tog oss att komma hit, när en regnskur passerade förbi. I övrigt var det lugnt på havet. Halvmulet med regnskurar, vi hade turen att antingen komma före eller efter dem när de drog förbi.

I dag ligger vi här bakom ett skogsklätt berg och funderar på om det verkligen blåser västan med 15 m/s på havet som prognoserna talar om. Här är det mest svag växlande vind. Men regnskurar har vi i alla fall helt enligt prognoserna, så det var nog rätt att ligga still en dag. Vi har i alla fall varit iland några kortare svängar mellan skurarna för en promenad och för att handla lite.

Katakólon är hamn för kryssningsfartyg och har tåg och bussförbindelse med Olympia. I morse kom det in ett stort fartyg som fyller upp hamnen (Sally längs med kajen till höger i bild). Hela området innan för kajen är fyllt med barer och turistbutiker och folk från fartyget. Tur att vi har eget kaffe för här kostar det dubbelt mot vad det brukar.