Fint väder till Tropea

I dag hade vi en lite längre etapp framför oss igen, drygt 50 sjömil. Väckarklockan stod på halv sex och vid sextiden lämnade vi Centraro. Vi fick en fin nordost när vi kom ut och kunde under en timme göra bra fart åt rätt håll medan solen steg över bergen i öster. Sedan vred vinden mot syd som prognoserna lovat. 2-3 m/s rakt i näsan betyder motorgång för oss.

Vi hade besök av två delfiner som lekte en stund runt stäven. Alltid lika trevligt att se dessa fantastiska djur. Annars ganska långtråkigt. Som tur var gick vi på ett ovanligt lugnt hav. Skönt, dels för att vi kan göra bättre fart men framför allt för att livet ombord blir ganska behagligt, nästan som att ligga i hamn. Man kan ägna sig åt lite administration och korrespondens.

Strax efter tolv har vinden vridit ytterligare och gått på sydväst. Vi sätter segel och kan nästan ligga upp målet i måttlig vind. Skönt att ha en lättdriven båt som kan göra fem knop även om det inte blåser så mycket. Vi är också glada att vårt kryss-ställ i dynemaduk håller vad som utlovats, dvs formen, nu fock och stor det är inne på femte respektive tredje säsongen.

Vi seglar på under eftermiddagen. Det är väldigt fint vårväder men ganska kyligt i vinden som kommer över ett kallt hav. Det är väldigt disigt så vi ser nästan ingenting av kusten. Först ca 15 sjömil från Tropea börjar vi kunna skymta de höga bergen. Då gör också vinden det vi hoppas på och vrider lite med solen så att vi till slut kan segla mot hamnpiren med lite slack i skoten i en skralnande vind. VI lägger oss vid samma brygga som sist (klicka här för länk)