Ankring och bad i Sapri

I går stod klockan på vanlig tid och vi lämnade Acciaroli i bleke vid halv åtta. Frukost i sittbrunnen medan vi sakta kör söderut längs kusten. Efter ett tag kommer vind så vi kan segla. Sedan kommer mycket vind, upp till 15 m/s och sedan ingen vind alls. Gårdagen kan sammanfattas som förvirrande med vindar från nord till sydost och i varierande styrka.

När det gick som bäst i nordosten var vi helt inställda på en ganska lång segling ned till Cetraro men framåt lunch dog vinden ut och vred emot så det fick bli järngenua in i Policastrobukten. Vi ankrar vid fyratiden i viken vid Sapri. Skönt att ligga för ankar igen. Lugnt i viken när vi ankrar men på kvällen kommer det kulingbyar ner från bergen som viner i riggen och gungar båten under natten. Men vi ligger tryggt med vår ankare i sanden. Varm och tort är det också med den nya värmaren.

Vi har inte gått så bra för motor och vår logg visar alldeles för lite. Det blir till att dra på sig våtdräkten och hoppa i för att kolla hur det ser ut. Propellern visar sig ha ett ganska tjockt lager med trådformiga snäckor och annat skräp. En liknande beläggning sitter som en tjock ring på skrovgenomföringen till loggen. Inte konstigt att den snurrat så långsamt.

Vi började arbetet med att skrapa rent i går och kommer en bit på väg innan det blir för kallt att simma i det femtongradiga vattnet. Jobbet har sedan fortsatt i dag. Det blir lite i taget men nu tror vi att propellern är ganska ren och loggen frilagd. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad när vi går vidare. Mycket återstår att göra innan hela botten är ren igen. Vi får fortsätta en annan dag.

I övrigt har det varit en solig och fin dag med mycket vila och lite småjobb. Härlig utsikt från vår vik. o-ad