Cala Santandria och Ciutadella

Vi blev kvar en dag till i Saura tillsammans med nyfunna vänner, se Wilmas blogg för mer bilder och info. I söndags seglade vi sedan i svaga vindar och strålande väder de 8 sjömilen till Cala Santandria som ligger strax söder om Ciutadella. Här var det trångt. En smal vik med mycket båtar där man ankrar i sand mitt i viken och sedan backar in mot berget.

Vi slog i en bergdubb och kände oss lite som hemma. Vår vän Jon från Sydafrika tittade mycket förundrat på våra kilar, något sådant hade han aldrig sett förut. Eftersom vi har rätt gott om dem (i alla fall än så länge) så ficka han två, en rak och en vinklad.

I måndags tog vi en promenad i land i jakt på mataffär. Det som fanns i närheten var ganska bra men med väldigt dålig sortering på vad vi betraktar som middagsmat. Vi fick i alla fall handlat en hel del så vi klarar oss några dagar till. Dagen var varm men framåt fem tänkte vi att nu blir det nog svalare. Sedan stod en bra stund i solen och väntade på en buss som aldrig kom innan vi delade en taxi med ett annat par in till staden på denna sida av ön som heter Ciutadella.

Ciutadella är en gammal stad med mycket historia och smala ringlande gränder. Härligt att gå om kring i och framåt kvällningen hittade vi en bra restaurang med prisvärd middagsmeny och riktigt god mat. Kvällen avslutades med fyrverkeri kl 11 innan vi tog taxi tillbaka till båten. Nu ligger vi här i viken i dag och tar det lugn. Förmodligen seglar vi vidare i morgon.