Ibiza

När regnet upphört framåt eftermiddagen på lördag tog vi en promenad. Uppe vid den gamla befästa kyrkan var det mycket folk och vi tittade in i en fullsatt kyrka där gudstjänsten pågick. Vidare till busstationen för att kolla bussar till Ibiza stad och sedan ut till en trevlig strandpromenad österut. Mycket barer längs kanten där man kan se solen gå ned i havet.

Vi letade tapasställen men allt såg väldigt turistiskt ut. Till slut var vi tillbaka vid kyrkan där vi sett ett trevligt ställe. Men vi fick nobben, ägaren firade födelsedag men vi var välkomna på måndag kväll. Nu var det mycket folk utanför kyrkan. Sång och musik, hästar och åsnor med blomsterklädda vagnar. En del dansade också i sina fina klänningar. När tåget gasv sig iväg gick vi ned till båten och fixade egen mat utan turister.

På söndag eftermiddag tog vi bussen till Ibiza stad, eller Eivissa som det heter på katalanska. Här är allt tvåspråkigt (minst) och det blir ganska förvirrande med alla olika stavningar av namn. Gamla staden ligger fint på en kulle. Det var ganska många trappsteg upp men belöningen blev en hänförande utsikt.

Härligt att sitta på en terrass högt över hamnen och staden och släcka törsten med en karaff sangria. Mest fruktsallad och is, inte så mycket vin.