Ren botten

Så har vi varit på land två hektiska dagar. Efter att varvet högtryckstvättat boten var det vår tur. Tvätta och vaxa skrovet, fixa propellrar och S-drev , rensa avlopp mm. Vi kunde konstatera att vår Cupper Coat behandling av botten klarat sig som förväntat. Ingen mer än tvätten behövde göras. Den något märkliga silikonfärgen från Hempel som vi la på S-drev och bogpropeller hade funkat över förväntan. Dels satt färgen kvar vilket ingen annan färg gjort, dels var den i stort sett helt fri från beväxning.

Gummit till S-drevat hade inte suttit kvar många minuter efter sjösättning förra året och vi hade plockat bort det på försommaren. Nu skulle det på igen och för att det inte skulle lossa så låste vi det med tre rostfira skenor. Hela paketet målades sedan med silikonfärg.

Skinande blank och helt ren under var vi så klara för sjösättning i torsdag. Vi fick tillbaka vår gamla plats i Marinan och väntar nu på att regnet ska upphöra och sjön lägga sig så att vi kan komma iväg mot Medelhavet i början av veckan.