Lång dag på havet

I dag var vi uppe före tuppen och lämnade bryggan så fort det började ljusna så att man kunde ana flodstränderna. Då var klockan fem och vi gick sakta för motor i medström medan gryningen kom. Vi hade sällskap av Danska båten Rubin, en Najad 360 som vi lärt känna under våra dagar i Tréguir. Jättefin morgon men nästan ingen vind. Vi gjorde två försök med Code 0 utan framgång.

Det blev motorgång fram till elvatiden då en svag nordost började blåsa oss i nacken. Genakern kom upp och vi kunde börja segla. I början i bligsamma 3 knop men efter några timmar hade det friskat i lite så vi kunde göra både 5 och 6 knop. Det behövdes för vi hade motström på en dryg knop att kämpa emot.

Vid sextiden närmade vi oss L’Alber Wrac’h och kunde lova upp för att gå in. En spännande trång norra infart (genväg) där det inte var långt till vassa klippor åt något håll. Mot slutet fin sträckbog in i fjorden i vind som nu friskat i ordentligt. Som på så många andra ställen mötte en kille från hamnen oss utanför och hänvisade till en bra plats vid en ponton med Y-bommar. Drygt tretton timmar och över 60 sjömil hade vi avverkat och nu ligger vi bra till för att runda ”hörnet” i morgon.