Rotterdam

Så har vi tillbringat nästan en vecka i Rotterdam i väntan på ett par nya glasögon till Eva som inte kommit. Högsommarväder med rekordet 34 grader i går. Vi har haft gott sällskap av vännerna Anita och Lars som vi lärt känna på vinterns olika seglarträffar. De seglar Tindra, en Långedrag 45 på väg åt samma håll som vi. Det har blivit några ganska långa fikaraster under soltaket, promenader på staden tillsammans och naturligtvis samkväm flera kvällar. Det är med saknad vi nu lämnar Tindra, de ska ligga kvar till mitten av juni. Hoppas de kommer ikapp oss framöver.

I går bestämde vi oss för att lämna och gick upp till hamnkaptenen för att betala för de extra dagar vi legat. Då visar det sig att bron vi måste passera för att komma vidare är under reparation. Om den funkar kommer den att öppnas på morgonen klockan 7. Så vi får ligga en natt till. Den funkade och nu är vi äntligen på väg igen. Rotterdam är en spännande stad väl värt några dagar. Känns lite som Europas Manhattan där vi ligger i City Marina. Marinan är byggd i en av de gamla hamnarna och man har på ett fint sätt blandat nya och gamla byggnader.

Det finns mycket att se i staden. Bland annat har vi besökt en stor utomhusmarknad med fantastiska grönsaker och fisk till bra priser. Vi har också fulfullt nästa uppdrag från coachen Eugene och ätit ”patatje oorlog”, det betyder ”pommes frites krig” om man översätter det. Bara att beställa på vilket gatukök som helst, prova när ni får chansen!

Lite småpyssel med båten har det som alltid varit. Vi har bland annat hittar ett hål som förmodligen förklarar varför det läckt in vatten vid nya ventilen när det regnar mycket. Nu hade vi ju inte tänkt att det skulle regna så särskilt mycket framöver men vi kan ju inte styra naturens krafter.

Vår värmare slutade värma oss när vi kom till Amsterdam. Trotts att det varit över 30 grader de sista dagarna så kände vi ändå att vi ville ha den fixad. Vi fick på en dags varsel bra service från ett Ebesprechertföretag (TCC) strax söder om staden. Fläkt och glödstift fick bytas och sedan en allmän rengöring så funkade allt som vanligt igen och vi var 7 500 kr fattigare. Vi fick också lära oss att dessa varmluftvärmare, oavsett märke, inte är gjorda för att köras längre tider. Livslängden på det vi bytte är bara 3 000 timmar. Men nu är det ju varmt så förhoppningsvis ska den funka i flera år.

3 reaktioner på ”Rotterdam”

 1. Nu ni ändå håller på smaka på konstiga saker kan ni väl gå och äta på en kinesisk restaurang också. Kinamat i Holland är annorlunda men faktiskt mycket gott. Tråkigt med värmaren, detta med fläkten har vi också varnats för faktiskt. När ni kommer ner till region Zeeland och skulle behöva hjälp så finns det Najads importör i Scharendijke (Grevelingensjön) och HR i Bruinisse. De har sysslat med svenska båtar i minst 40 år, kanske bra att veta. Här på Orust har vi det varmt och gott, vi fortsätter följa er! // coachen

 2. Så fantastiskt kul att följa med på er seglats via bloggen. Ert sätt att ta er fram känns avslappat. Hoppas ni känner det så själva.
  Vi flyttar nu ut till stugan vid vår vår lilla sjö. Det är vårt sätt att umgås med det elementet förutom på Bästkusten emellanåt.
  Lycka till på er seglats och vi ser fram emot ert fortsatta bloggande.
  //Sven-Göran

  1. Hej!
   Ja, vi börjar komma ned i varv nu.
   Hoppas ni får en fin sommar vid sjön.
   🙂 Håkan

Kommentarer är stängda.