Till Anholt

Det var en märklig känsla att så fullständigt tömma huset innan vi lämnade på Valborgsmässoafton. Inte ens bilen fanns kvar på uppfarten. Den hade redan på morgonen gett sig av mot Umeå med sina nya ägare Daniel och hans Sara Element och golvvärme skruvades ned. Kyl och frys stängdes av och frostades av. Vi städade och plockade undan. Och så försökte vi kolla att vi fick med oss allt vi nu kan behöva för ett antal månaders segling. Till sist hängdes skylten ”Gone Sailing” upp på ytterdörren.

Sara tittar till huset regelbundet och har lovat hjälpa oss med post och betalningar och annat praktiskt. Det är vi mycket glada och tacksamma för. Förhoppningsvis kommer alla barnen att ha glädje av huset som ”sommarstuga” i sommar. 

Valborg tillbringades traditionsenligt hos vännerna Kenneth och Stina  i Herrljunga där vi kontrollerade att våren sjöngs in ordentligt. I går förmiddag körde vi så i den lånade bilen till Kungälv, provianterade och lämnade tillbaka bilen. Vännen Anders var mutad med en middag för att köra oss till Varberg. Det blev en trevlig eftermiddag. 

I dag lämnade vi Varberg vid sjutiden. Frukost i sittbrunnen för första gången i år. Vi hade solsken och medvind. Det blev till och med så varmt fram på förmiddagen att ena paret långkallingar kunde tas av. Fin segling med spirad fock och storsegel i avtagande vind. Kring lunch och några timmar därefter blev det sedan omväxlande motorgång och segling i svag och växlande vind. 

Vid eftermiddagsfikat var det nära att kallingarna åkte på igen. Då stod seglen i solen och det blev ganska kyligt i vinden. Men, efter en stund kunde vi gå in genom Slussen norr om Anholt och gippa och då löste det sig. Låg vid bryggan vid 4 tiden. Inte mycket fritidsbåtar så här års, vi såg inga på havet.

Nu har vi med vår nya fina vita lådas hjälp kopplat upp oss mot ett lokalt nätverk. Träffade en trevlig tjej på hamnkontoret som gav oss koden till sitt kontorsnät. Hamnens nät var förmodligen inte startat för säsongen ännu.

2 reaktioner på ”Till Anholt”

  1. Hej hej på er.
    Vad kul ? att läsa om hur det går.
    Många många kramar från Marie-Louise & Janne ??

Kommentarer är stängda.