Brunsbüttel

I går lämnade vi Holland för denna gång. Vi gick ut i Nordsjön med kurs på inloppet till Kielkanalen. Vi hade räknat med att komma fram i dag på eftermiddagen då prognoserna pekade på kryss större delen av vägen. Men vi hade tur och kunde sträcka med lite slack i seglen efter bara 8 timmar och sju slag när vinden vred och blev mer nordlig än förväntat.

Vi kom fram till inloppet till Elbe (bojen på sjökortet) vid midnatt, precis då det blev medström i. I halvvind och medström gjorde vi sedan över tio knop över grund. Lite skrämmande i mörker och duggregn i en smal farled med mycket trafik. Vi revade och tog det lite lugnt. Halv sex i morse kunde vi slussa in i Kielkanalen.

Nu ligger precis innanför slussen i Brunsbüttel. Det blev inte mycket sömn i natt då vi behövde hjälpas åt långa stunder med att hålla reda på båtar och blinkande bojar. Skönt att sova några timmar på morgonen. Tyvärr ser inte prognoserna så lovande ut med mycket ost och nordostvindar så det kan ta ett tag innan vi är hemma. Även om det känns nära nu så återstår trotts allt ca 350 sjömil.

2 reaktioner på ”Brunsbüttel”

 1. Hej med jer

  Vi har fulgt jer siden i sejlede fra Cartagena
  Det har været en hård tur for jer

  Godt at I Snart er hjemme

  Vi sejler til Mallorca på søndag
  Mange hilsner

  Lone og Johnny. lavieXtra

Kommentarer är stängda.