Vi går österut

När vi var i Cherbourg på nedvägen gjorde staden inget större intryck. Den här gången har vi upptäktny och bättre sidor. Trevlig gammal stad innanför katedralen med många mindre fiskhandlare, slaktare, bagerier mm. Torg med marknad på lördagen, jättestor Carefor och vackra blomsteplanteringar. I dag kunde vi handla fina lokala grönsaker för den fortsatta segling och jättefin fisk till middag.

Den inre hamnbassängen i Cherbourg. Hitt. innanför tidvattenporten, kommer man bara om man ska ligga länge

Tidigt i morse gick vi från Cherbourg för att utnyttja det östgående tidvattnet maximalt. Visserligen kommer det att vara emot några gånger och med några gånger till innan vi kommer ut på Nordsjön vid Holland där strömmarna lättar något. Men det är alltid skönt att börja med medström.

Nu styr vi en nästan östlig kurs i drygt 100 sjömil längs Frankrike och nedanför fartygslederna. Det blåser en frisk västvind som vi med lite tur har med oss fram till i natt. Sedan rullar ett högtryck in över oss och ger mycket svaga vindar. VI hoppas att vi kommit så pass upp i Kanalen att sjön inte blir allt för besvärande när vinden dör. Att det blir gungig läns eller slör ett antal timmar framöver kan vi nog inte undvika.

Vi är väldigt osäkra på hur vi ska fortsätta efter Dover/Calais. Med stor sannolikhet seglar (eller förmodligen kör) vi upp längs Hollänska kusten. Vi kan också välja att stanna i Bologne-sur-Mer (innan Dover/Calais) och vänta lite om det ser ut att komma vind. Sedan har vi flera alternativ. Vi kan segla i Holland, gå mot Kielkanalen eller upp mot Thyborön och vidare runt Skagen. Vi får se vad humöret och vädret leder oss till.

Vi bör kunna ses i stort sett hela vägen fram till nästa hamn, vilken den än blir. Vi räknar också med att nu och då ha kontakt med omvärden då vi seglar nära ganska kusten efter Cap d’Antifer (Strax väster Fecamp) framåt kvällen i dag.

4 reaktioner på ”Vi går österut”

 1. Takk for hyggelig kaffeprat i Cherbourg!
  Spent på hvilken destinasjon dere velger. Blir det et sted i Nederland? Jeg har fortsatt ikke fått orden på mine tekniske ting, og nå ser jeg det blir mye motvind ettethvert…
  Mye godt lesestoff på seglingsresor.se!

 2. Ha en fortsatt fin resa hemåt⛵️❤️
  Tänk om tyskarna kunde öppna så vi kunde gå och möta er i Holland
  Är väl bara önsketänkande ?

 3. Hej! Ni är ju supersnabba. Vi gick in till Amsterdam och sen över sjöarna via Enkhuizen och det verkligen rekommenderas om ni har möjlighet till det. Sen hoppas vi att ni tar Kielkanalen och stannar till i Dockan, Malmö, så vi kan få bjuda på ”välkommen hem till Sverige” bubbel!
  /Ylva o Mats

  1. Hej!
   Vi får se vad vindar och annat för med sig men det låter ju onekligen trevligt att komma till Dockan
   🙂 Eva & Håkan

Kommentarer är stängda.