Vi är kvar i Muros

Vi ligger kvar i Muros och väntar på att de ganska hårda nordostvindarna på Biscaya ska dö ut. Det ska blåsa mellan 10 och 15 meter per sekund fram till och med lördag. Även här har det blåst ordentligt i ett dygn nu, förhoppningsvis mojnar det succesivt under morgondagen. Vi utnyttjar tiden till lite längre promenader och utforskar omgivningarna mellan regnskurarna. Vädret har varit ostabilt med ett flertal regnväder den senaste veckan men från och med i dag verkar det stabilisera sig.

Genväg genom skogen. Man märker att det inte vandrat speciellt mång på stigarna de senaste månaderna. Det är högt gräs och snårigt men vi tar oss fram – och uppför.

Vi jobbar också lite med båten, det finns alltid något att göra och en del att förbereda inför nästa etapp. I dag, när solen har varit framme igen har det varit tvättdag. Det torkar fort i den friska och torra nordostvinden. I morgon ska vi proviantera innan vi, om vädret håller vad det lovar, ger oss av på nästa etapp på söndag.

Utanför många av de äldre husen står visthusbodar, sk Hórreos, på höga stolpar.

En fördel med att ligga i ett aktivt fiskesamhälle är att vi har tillgång till färsk och billig fisk. Det har inte blivit mycket kött de senaste dagarna. I stället har vi kalasat på bläckfisk, havsabborre och andra goda fiskar vi inte ens kan namnet på. Nu har vi också hittat den nyss återöppnade frukthandlaren som säljer lokala viner till bra priser. Inte lika enkla plastflaskor som vår handlare i Italien utan glasflaskor – fast ingen etikett men tanten i kassan har en tydlig varudeklaration ” Muy bien”.

En reaktion på ”Vi är kvar i Muros”

  1. Verkligen Lycka till nu över Biscaya. Jag följer om det går. Vi hoppas på bra segelväder

Kommentarer är stängda.