Karantän dag 32

Nu har vi börjat förbereda för hemsegling. Det kommer förmodligen att dröja innan vi ger oss av men vi har bestämt oss för att vara klara att segla efter helgen om och när rätt väder kommer. Vi har inventerat våra förråd så nu vet vi vad vi behöver komplettera med. Vi planerar att ta med mat som ska räcka i fem veckor. Det är så lång tid vi räknar med att behöva för hemseglingen om inte vädret blir väldigt fördelaktigt.

Eftersom man inte får handla mer än 6 av samma vara kan det behövas flera inköpsrundor innan vi har allt vi vill ha. Vi börjar nu få ombord torrvaror och annat med lång hållbarhet. Gårdagens besök i butiken blev lite misslyckat men slutade ändå bra. Internet banken funkade inte när inköpet för lite över hundra Euro skulle betalas. Det var kanske lite tur i oturen att en hel del av det Håkan plockat på sig fick lämnas tillbaka då det bara fanns 50 Euro i plånboken. Cykeln blev rejält lastad med alla konserver i alla fall. Resten får vänta till nästa gång och färskmaten kan vi inte ens tänka på ännu. Det får vänta tills dagarna innan vi planerar att ge oss av.

Det äe drygt 300 meter bort till grinden vid det vita huset som syns längst bort på parkeringen. Sally ligger precis hitom den svarta masten.

Vi försöker motionera så gott det går. Går man 6-8 gånger fram och tillbaka på kajen får man ihop till en 30 minuters promenad. Lite tråkigt men man får tid att tänka på ett annat sätt. Härom dagen kom vi på flera nya ställen där vi kunde stuva undan sådant vi inte kommer att behöva när vi seglar hem. Det leder i sin tur till att de stuvar som är lätt åtkomliga rymmer mer av det vi behöver ha tillgång till.

2 reaktioner på ”Karantän dag 32”

  1. Finns det regel om max 6 artiklar av samma sort, hos er?!! Senaste gången vi var och handlade så blev vi kontrollerade av polisen, alla papper var i sin ordning. Hälsningar S/Y Wilma

    1. Jag tror faktiskt att det är butiken som har begränsningen på 6 av varje. Vi har inte blivit kontrollerade ännu men andra här i hamnen har blivit och det har inte varit några problem.

Kommentarer är stängda.