Ny kulle, god mat och gammal stad

Vi fortsätter utforska kullarna kring Cartagena. På en av dem, väster om staden, ligger det gamla fortet Castillio de la Atalaya. Vi klättrar upp längs en stig med bra lutning. Fin träning inför kommande skidåkning. Väl uppe, drygt 200 möh, har vi fin utsikt över staden.

Vi går sedan ned igen, denna gång på vägen. Det finns numera vägar till ganska mång kullar för att serva de telefonmaster som står där. I stadsdelen nedanför blir det fika innan vi kör tillbaka till båten igen.

Nästa dag gör vi en utflykt till grannstaden Mazzaron ihop med några vänner. Vi ville se om det fanns möjlighet att lyfta båten där, vi har hört att det skulle vara betydligt billigare än i Cartagena. Men vi hittar ingen som verkar ha hand om verksamheten så vi ger upp och åker ut på landet i stället.

Där ligger en bra restaurang som serverar kött grillat över öppen eld. Vi får häsla på hos kocken och se hur han lagar maten. Riktigt gott!

Härligt med nygrillat och ett gott vin till.

Någon vecka senare är det dags för utflykt igen. Vi kör upp förbi Murcia och Bullas till den gamla staden Caravaca de la Cruz. Vi parkerar nedanför gamla staden och vandrar sedan på smala gator och gränder upp till den stora borgen på kullens topp. Ny fin utsikt.

Efter lunch kör vi tillbaka till Bullas och vingården Bodega Balcona (klicka här för att läsa om förra besöket). Roligt att kunna visa våra vänner detta fina ställe.

Vi blir där i drygt två timmar, guidade mellan vinrankor och genom provsmakningen av trevliga och kunniga Pepa, en av delägarna.