Tillbaka i Cartagena

För en vecka sedan kom vi från Svenska västkustens gråväder till soliga Cartagena. Dagen därpå var det Trettonafton och stor parad när de tre kungarna kom till staden. Otroligt mycket mäniskor i alla åldrar var ute och såg det långa tåget med massor av musikgrupper, dansare och fina vagnar.

Från alla vagnar kastades karameller till åskådarna och från de tre kungarnas vagnar även presenter i form av gosedjur, bollar mm. Förvånansvärt många vuxna fångade presenterna mitt framför ögonen på de förväntansfulla barnen. Till skillnad från Spanjorerna gav vi bort den present som vi fångat.

Efter lite vardag på båten för Eva och arbete i England för Håkan så var det dags för lördagsmarknad igen. Vi veckohandlade och fyllde tre kassar med frukt och grönt av bra kvalitet för 200 kr. Efter fika kör vi vidare norrut till Bullas vindistrikt. I Cehegin köper vi vardagsvin på flaska och i kartong. Här kostar en kartong med 5 liter helt OK vin 100 kr.

Sedan kör vi ut på landet väster om Bullas. Där, på en vacker högplatå 800 m.ö.h. ligger vingården Bodega Balcona. Vi hade ingen aning om att man egentligen skulle boka tid men vi har tur då en liten grupp är där när vi kommer. Vi får smaka spännande, komplexa, ekologiskt odlade och naturligt jästa viner av riktigt hög kvalité. Betydligt dyrare än vardagsvinerna men fortfarande, i alla fall med Svenska mått, prisvärda.

På väg uppför den smala, branta stigen. Lennart och Håkan i förgrunden,
Eva ovanför Håkans huvud.
Utsikt från toppen västerut.

I går var vi på vandring med ett gäng Spanjorer vi känner genom en svensk båtgranne. Det blev en fantastisk tur i Cabezo del Horno i strålande solsken och klart väder. Vi börjar med att gå upp på en toppn, ca 300 m.ö.h. Därifrån har vi vidsträckt utsikt. Norrut ser vi Torrevieja tydligt och sedan bergen vid Alicante. Efter en stunds vila går vi ned till havet och går en bit längs stranden innan det är dags för nästa stigning för att komma tillbaka över kammen till vår startpunkt.

Nere vid stranden ser vi toppen vi besteg,

Sammantaget har vi gått ca 8 km och minst 500 meter stigningar. Det tar lite på våra otränade kroppar så lunch och vila passar utmärkt. Det blir en riktig 4 rätters Spansk lördagslunch med sallad, caldero (en lokal risotto gjord på fiskfond), helstekt lammlägg, efterätt och kaffe. Inklusive dryck (1/2 flaska vin per person) kostar hela kalaset 150 kr per person. Eter en dusch sitter vi sedan mycket nöjda med en fantastisk dag, trötta och proppmätta på båten under kvällen.