Vinterhamn

Vi funderade länge på var vi ville tillbringa vintern. Grekland var ett alternativ, Italien var vi förra året så det lockade inte så mycket även om bl a Sicilien har flera bra vinterhamnar. Till slut fastnade vi för Spanien, ett nytt land att lära känna, och så satt vi fart västerut. Tillbaka i Cartagena där vi låg några dagar i slutat av april förra året är åter på västlig longitud efter att ha passerat noll meridianen under sista seglingen hit.

Cartagena är en levande Spansk stad utan allt för mycket turister, även om kryssningsfartygen kommer in regelbundet. Här finns en ganska stor och bra marina med många båtar med folk ombord. Vi känner sedan tidigare några som ligger här och hoppas på många nya vänner. Flygplatsen i Alicante ligger en dryg timme bort och har bra förbindelser.

Vår segling 2019.

Hittills i år har vi seglat 3 973 sjömil sedan vi lämnade Gaeta den 19 mars. Det har varit ett fantastiskt fint seglingsår och vi har vekligen gillat alla de olika delar av Grekland vi besökt. Slutet blev en ganska snabb segling västerut då vi på precis fyra veckor tog oss de drygt 1 200 sjömilen från Joniska havet och hit.

När vi låg i Kavala (klicka här), det som blev längst bort i Medelhavet för oss, så tittade vi lite på hur långt hemifrån vi var. Vi har nu seglat 2 234 sjömil sedan dess och då tagit oss 25 grader västerut och ca 1 400 närmare hemmahamnen. Kortaste vägen hem har vi nu ca 2 200 sjömil. Det blir säkert betydligt fler innan vi är hemma.