Söndagspromenad och turistutflykt

I går var vi på söndagspromenad längs viken. Det såg lite lurigt ut med tunga regnmoln inöver land men vi klarade oss och solen sken med jämna mellanrum. Porto Colom har klarat sig ganska bra från turismen. Här är inte hela kajen fylld med restaurager utan mycket av det gamla samhällets karaktär verkar vara kvar.

På många ställen finns bårhus/förråd under kajen och de flesta hus verkar vara bebodda av året runt boende. Enda nackdelen var att vi gav oss av utan vatten och vi fick gå ganska långt innan vi hittade ett matställe. Det kändes längre men det var bara två km längs en fin promenadväg till badstranden på andra sidan viken. Väl där fick vi öl och en enklare lunch och kunde mätta och nöjda gå tillbaka till båten.

Fin gammal innergård i Palma gamla stad

I dag har vi turistat i Palma. Vi tog bussen klockan nio på morgonen. Den lyckades få resan på ca 6 mil att vara i över två timmar genom att köra in på smala gator i samhällen längs vägen. Väl i Palma var det dags för fika och sedan promenad i gamla stan med sina smala gränder och gamla fina hus. Vi är inte riktigt vana vid trängseln och stöket i en större stad men det är kul som omväxling.

Ett besök i den imponerande katedralen blev det naturligtvis. Det är en imponerande byggnad, påbörjad på 1300-talet och färdig 1601. 1851 förstördes en del av en jordbävning och katedralen fick en hel del neo-gotiska drag. Sedan var dags för sen lunch och promenad till den underjordiska busstationen för hemfärd. Bussen hem funkade bra och väl på båten kunde vi trötta och nöjda konstatera att vi sammantaget gått över en mil under dagen. Vi hade också lyckats tima in vår utflykt så att vi var borta från båten medan det blåste friska vindar i viken.