Valetta, Malta

Då kontoret inte öppnade förrän vid nio kunde vi sova en stund i går morse innan vi gick upp och betalade för våra nätter här. Sedan plockar vi undan efter seglingen och sköljer av allt salt från båten.

Efter lunch tar vi bussen in till Valletta gamla stad där vi går omkring under eftermiddagen. Efter middag kommer så vännerna från Goodvibes på besök. Det blir ett kärt återseende och en mycket trevlig kväll. Trotts att vi inte sovit så mycket de sista tre dygnen känner vi oss förvånansvärt pigga.

Grand harbour på södra sidan Valletta.

I dag har det varit tvätt- och fixardag. Tre maskiner i snabb följd fyllde sedan hela båten med tvätt på tork. Vår rull-lina till förstaget hade skavt av och det sista har vi rullat med bara 2 mm dynema. Det blir ett pill att försöka komma åt att byta då rullen sitter under fördäck framför ankarspelet. Man når precis fram med vänster hand, Tyvärr har inte Seldens konstruerat för detta men med hjälp av lite liner kan man få det mothåll som behövs för att snäppa ihop trumman. Det blir en hel del pust och stön och ord som inte passar för barnbarnen, men nu är det gjort.

Vi hade ett ”plåtaktigt” ljud i aktern när sjön var som västs. Var det vätska som slog i en tank? Eller hade en tank börjat lossna? Efter lite sökande i ett annat trångt utrymme upptäckte vi att en plåt, som ska skydda vår isolationstransformator från vatten, hade lossnat och låg löst. Nu sitter den fast igen och vi får vänta till nästa gång med hög sjö för att kolla att det inte var något annat också.

Vi han precis upp på murarna innan det blev mörkt. Där nre, bland alla båtar i Msida, ligger Sally.

Klockan han bli mycket innan vi var klara så den planerade eftermiddagsturen till gamla staden blev en kvällstur med middag.