Sivota

I går gick vi tillbaka till Gouvion för att träffa Second Life och kompletteringshandla lite. Bland annat behöver vi mer gas. Den senaste flaskan som vi fyllde på Limnos varade bara i fem dagar. Vi viste att den inte skulle vara full men så lite hade vi inte väntat oss. Normalt räcker en flaska minst en månad. Nu har vi den andra flaskan från Limnos inkopplad, ska bli spännande att se hur länge den räcker.

Vi fick en fin men långsam sträckbog längs Korfus vackra kust i morgonbrisen efter frukost. Sedan dog vinden så vi fick köra en stund innan den kom tillbaka och gav oss fin segling sista biten till ankarplatsen. Vi lägger ankaret på nästan samma ställe som för några dagar sedan.

Sivota hamn, marinan ligger utanför.

Under eftermiddagen har vi börjat förbereda lite för kommande nattseglingar. Det var länge sedan nu och det är en del, både som ska plockas fram och som ska läggas undan. Efter handlingstur i land blir det trevlig middag ombord med Peer som gäst.

I natt blåste det upp lite från NO vilket innebar att det gick in en del vågor i vår vik. Det blev således en ganska guppig natt. Vinden stod kvar efter frukost och vi kunde göra bra fart sydost ut. Första tanken var att gå till Paxos som ligger längre väster ut men då det ska blåsa från NO även i natt valde vi i stället att gå till den lilla marinan i Sivota på fastlandet, innanför Mavros Notos där vi låg för några dagar sedan. Vi vill gärna sova gott i natt.

En sista grekisk öl läskar gott efter promenaden i byn.

Här har vi förberett oss för havssegling. Vi har packat undan dingen, riggat kutterstag och hårdvindsfock, förberett mat och plockat fram sjökläder (sist använda i april) och lite annat smått och gott. Dagen avslutades med en sista grekisk middag på en liten taverna i byn.

I morgon bitti sätter vi kurs SV ut. Prognoserna lovar medvind i lagom, eller kanske för lite styrka. Om vi går direkt till Malta eller först till Syrakusa på Sicilien får väder och vågor avgöra. Under alla omständigheter så kommer vi att vara ca tre dygn, kanske fyra, på havet och förmodligen utom täckning för AIS. Det betyder att ni förmodligen inte kommer att se oss på Marine Trafic förrän vi närmas oss Malta eller Syrakusa.

3 reaktioner på ”Sivota”

  1. Vi hälsar till Goodvibes i kväll då vi träffar dem. De ligger några bryggor bort.

    Vi håller med, Syrakusa är jättefint! Vi var där förra hösten och vi hade gärna kommit tillbaka om det hade passat. Nu är det mera en frågan om att ta sig västerut på ett bra sätt och se nya platser längs rutten.

  2. Hejsan svejsan .
    När ock om ni når Malta hälsa från oss till S/Y Godvibes. Vi saknar er Håkan och Eva. På måndag sticker vi norr över igen mot Thessaloniki. Tjoppes pappa är riktigt dålig så vi planerar att flyga hem i mitten av okt. Ha det riktigt gott och var rädda om varandra!! Nästa midsommar ????????

  3. Lycka till! Ni får absolut inte missa Syrakusa, det var det bästa med Sicilien tyckte vi! Kram Ylva och Mats

Kommentarer är stängda.