Ovälkommet stopp i Chalkida

I torsdags lämnade vi Limni och seglade söderut mot den smalaste delen av sundet mellan Evia och fastlandet i Chalkida. Svag vind i början men efter en stund kan vi länsa med hyfsad fart med Code 0. Sundet i Chalkida är smalt och här kan strömmen rinna med upp till 6 knop. Vi har tur och kommer fram vid slackvatten och kan förtöja längs en nyrenoverad pir i lä för strömmen.

När vi lagt till berättar båtgrannarna att bron vi måste passera är stängd för reparation. Vi går en promenad för att försöka få mer info och får veta att planerad första öppning är söndag natt. Det betyder minst tre dagar utan att komma vidare. Vi slår oss till ro och går på kvällen iland och äter lite mat. När vi sedan ska lägga oss gör vi detta till ljudet av en konsert på Evia sidan och ett högljutt diskotek på fastlandssidan. På bänkarna på kajen sitter folk och pratar (greker viskar inte direkt även om klockan är ett på natten) och skrattar.

Den trasiga bron i Chalkida

Beslutet att gå någon annanstans blir enkelt efter frukost. Vi kör 4 sjömil norrut till fiskehamnen i Nea Artaki som är betydligt lugnare och vid midnatt tyst. Här ligger vi nu tillsammans med den tyska båten See More längs fiskekajen och svettas i värmen. 30 grader på natten och 36-38 grader i skuggan på dagen. Vi känner oss ganska utslagna och gör inte så mycket. Som tur är finns det en liten badstrand (med sötvattendusch) precis utanför hamnpiren. Vad vi kan se på internett i dag funkar bron igen. Vi planerar att gå igenom i morgon kväll för att slippa dubbel avgift och för att kunna proviantera innan.

En reaktion på ”Ovälkommet stopp i Chalkida”

 1. Vad ni är känsliga ????
  Ja en natt räcker säkert?
  Låter som ni har det varmt o gott?
  Själva lite frustrerande inblåsta i klintholm nu i flera dagar
  Men vadå man sitter ju inte i sjön????
  Puss o kram?

Kommentarer är stängda.