Palaio Trikeri

I förgår seglade vi vidare. Vid tiotiden lämnade vi hamnen i Ahilio. Då blåste en fin nordostlig bris. I och för sig rakt emot men det svalkade skönt och Sally seglade snabbt och högt på det smula vattnet. Vi hade tänkt oss nedåt sundet men när vinden dog strax innan udden ändrade vi oss och seglade upp en bit i Volosbukten. Här, på östra sidan, ligger några mindre öar som såg fina ut och som inte låg så långt bort.

Vi seglar i mycket svag vind norrut. Volos är en av Greklands största hamnar och efter en stund tutar ett stort fraktfartyg på oss. Vi får köra tio minuter för att ta oss ur farleden och alla är glada och nöjda. I bleke badar vi kring båten mitt i sundet innan vinden kommer från väst. Under en dryg kvart kan vi göra sju knop åt rätt håll innan vi kommer in under de höga bergen på andra sidan sundet. Sedan blir det långsam segling igen upp till Palaio Trikeri.

Vi tittar in i det lilla samhället och där verkar finnas en plats kvar men vi bestämmer oss för att gå vidare. Nu har vi legat två nätter i hamn och skulle gärna vilja ankra några dagar. Strax nordost om samhället finns en fin vik. Den är ganska djup så för första gången förtöjer vi med lång lina i land. Det går väldigt smidig och vår rulle med 100 meter flytande nylonlina funkar utmärkt.

Här ligger vi bra med ankaret på ca 10 m djup och två linor i land. En fin vik med olivlundar och riktigt fint vatten och bra snorkling. Ett rikt och varierande fiskliv som vi inte sett sedan naturreservatet Asinara vid Sardinien.

Vi trivs så bra att vi stannar i tre nätter. Från viken går en fin promenadväg in till samhället som är trevligt. Sista kvällen äter vi middag på närmaste resturangen. Bland det bättre vi ätit i Grekland och rimliga priser.