Alonissos

Vi lämnar vår ankarvik på Kyra Panagia vid halv tio och seglar söderut mot den första befolkade ön, Alonissos. Återigen medvind och fin segling i lagom vind. Vi kikar in i den lilla hamnen Steni Vala men tycker det är för tidigt. Går i stället till en liten vik på sydvästsidan Stefani (ön bredvid).

Sommarstuga vid stranden i Tzorzis

Viken är lite utsatt men väldigt fin med kristallklart vatten. En stund ligger vi ensamma i viken innan en lite båt går in på stranden. Fantastiskt fint för lunch och bad men ingen bra natthamn. Vi seglar på eftermiddagen tillbaka till Alonissos och ankrar i Tzorzis viken. Fin sandstrand med sandbotten utanför och även här fantastiskt klart vatten.

Tzorzis på Alonissos i kvällssolen

Viken är öppen mot öster och farleden utanför. När vinden dör ut framåt kvällen lägger sig Sally tvärs sjön och gungar lite irriterande. För första gången sedan Sverige sommaren 2016 kommer vårt akterankare till användning. Vi backar ned 15 meter och släpper det och tar sedan in på huvudankaret igen. Vips så ligger vi nästan stilla med stäven mot vågorna.