Till Sporaderna

Vi låg kvar en mulen dag med regnskurar i Koufo. Han i land en promenad på förmiddagen innan regnet kom och på kvällen klarnade det upp igen. Då blev det middag på en av fiskrestaurangerna i hamnen.

Från stranden ser vi ut mot Koufovikens smala inlopp

I morse gick vi upp i gryningen igen. Planen var att gå de knappa 60 sjömilen österut till, Efstratios, en mindre ö mitt i havet. Men vind emot och hög sjö gjorde att vi ångrade oss. Kryss med långa slaget med hade kanske funkat även om vi kommit sent fram men hamnen har bara skyddad platts för tre båtar och vi kände inte för en öppen och gungig ankring. I stället föll vi av och slörade ned till Sporaderna.

Vår först hamn blev i det naturreservat som innefattar de nordligaste, obebodda öarna. Reservatet är skapat för att bl a skydda den utrotningshotade munksälen. Sälen är skygg och vi såg ingen. Däremot hade vi besök av delfiner på seglingen ned.

Vi ankrar i en stor vik med smalt inlopp på nordsidan Kyra Panagia. Lugnt och skyddat för alla vindar. Fin men lite grumligt vatten.