Tropea

Vi blev kvar några dagar i Tropea i väntan på att vädret ska stabilisera sig på Ioniska havet – och på att regnet som kom skulle dra förbi. I måndags var det våffeldag på Sally och vi festade på lokala färska jordgubbar i strålande väder.

Även i tisdags var det svensk sommar. Ingen vind alls, varmt och skönt så länge solen är framme. Vi passade på att tanka på förmiddagen. Vi hade kört slut på all fjolårsdisel de så det var dags att fylla fullt. Inte helt gratis när diesel kostar 19 kr/liter.

Vi har var dag kontrollerat att det fortfarande är 196 trappsteg upp till staden. Man kan också gå runt stranden och gå upp på andra sidan, där är det bara 110 steg men en del uppförsbackar mellan trapporna. Det finns också en genväg upp till toget. Inte så många trappor men branta backar.

I går regnade det från och till och vi höll oss nere i båten. Vi lyckades ta hand om administration som legat till sig så nu är vi i kapp, vi fick till och med deklarerat. På efteriddagen blev det premiär för bullbak ombord – jättegoda kanelbullar!

I dag har vi provianterat igen. Vårt förråd från Gaeta var slut och vi vill ha så att vi klarar oss till Grekland. Vi han lagom tillbaka till båten innan regnet kom – det smattrar fortfarande på rufftaket. Prognoserna ser bättre ut framöver och vi hoppas att det ska bli bra förhållanden i helgen. I morgon, fredag, planerar vi att gå ned i Messinasundet. Förhoppningsvis kan vi sedan på lördag runda Italiens ”tå” och gå in i Ioniska havet och sedan vidare till Grekland, eventuellt efter en eller några dagar läng Italienska kusten först.