Snart seglar vi

Nu har vi i stort sett betat av listan på över hundra punkter och båten är klar för årets segling. Eva har kommit ned med lite fler reservdelar som nu satts in. Vår nya värmare kom i förrgår och är nu monterad och värmer gott. Den gamla Ebersprachern som vi reparerade för dyra pengar i Holland för två år sedan slutade fungera och ligger nu i sopptunnan.

Det är fortfarande kallt, både i vattnet, som hitintills inte varit över 15 grader, och om nätterna, som fortfarande är ganska långa och sällan över tio grader. Vi behöver en värmare om vi ska segla natt eller ligga där det inte finns landström. Vi har nu en Planar värmare. En rysk kopia som inte kostar mycket med än de reservdelar som skulle behövas till den gamla och som passade i de gamla slangarna och fästena.

Lite mindre sol denna vecka men ändå vår i luften. Vi planerar och provianterar. Sätter upp block och trär i skot. Vi räknar med att ge oss av i början av nästa vecka. Som prognoserna ser ut i dag ska vi få fina vindar söderut.