Agropoli

Vi tar det lite lugnt när vi ska lämna Maratea. Äter frukost i lugn och ro och tittar lite på hamnen innan vi går. Vi tänkte gå de drygt 30 sjömilen upp till Acciaroli, en lite mindre ort som skall vara väldigt fin. Vi har lite varierande vind från ost och mestadels fin segling med mycket plattläns första timmarna ut från Marate. Det var länge sedan vi seglade med spirad genua sist.

Framåt dagen avtar vinden samtidigt som den sydvästliga dyningen blir kännbar. Just dyningen är ett bekymmer då den går rakt in i hamnen. Vi får börja köra motor och tänka om. När vi kör förbi Acciaroli ser vi hur masterna gungar betänkligt. Vi drar på lite extra för att klara de 17 återstående sjömilen till närmaste skyddade hamn som är Agropoli där vi var på nedvägen.

Rundar udden när solen står lågt och hinner precis förtöja innan det blir mörkt. I stället för den planerade lagom långa dagen har vi då gått 53 sjömil.