Tillbaka i Riposto

I går vände vi på allvar norrut igen. Vi började i gryning då prognosen var för avtagande vindar och regn framåt eftermiddagen. Efter lite osäker start med svaga växlande vindar får vi så småningom en fin västnordvästlig vind och vi kan sträcka norrut.

Vinden varierar inte så mycket i riktning men ganska mycket i styrka. Med lite slack i skoten seglar vi med bra fart norrut i en vind som långsamt vrider med. Om vi minns rätt så rullade vi ut Code 0 fyra gånger när vinden avtog men vi rullade också in ett rev i storseglet lika många gånger då vi stundtals hade mer är tolv sekundmeter.

Vi hade först tänkt att gå till Catania men då vi gjorde god fart fortsatte vi upp till Ripost dit vi kom vid tvåtiden. Vi hade haft tur och inte fått något regn på oss men på eftermiddagen kom det. Mellan skurarna fick vi handlat lite färsk svärdfisk till middag och vi hade tillfälle att ta ett glas vin på WAL.

Sara och Daniel lämnar oss i morgon för att ta tåget till Rom. Det har varit väldigt trevligt att ha dem ombord, synd bara att vädret inte riktigt tillät den segling vi hoppats på.