Salerno

Vi seglar i soluppgången från Ponza. Ömsom motorgång, sträckbog och bitvis kryss sydost mot Neapelbukten. Vi har hört andra som fått makrill i trakterna så vi rotar fram dörj och nya fina blänken. Men, inte ett napp trotts att vi provar i allt från 1,5 till 5,5 knops fart.

Vi lyckas ändå segla en hel del och framåt eftermiddagen kommer den efterlängtade sjöbrisen. I dag nästan som läns. Vi hade siktat in oss på några öar i norra delen av bukten men de visar sig ingå i ett naturskyddsområde och därmed får man inte ankra hur som helst. I stället fortsätter vi söderut mot Capri som vi siktar i solnedgången. God kvällsbris ut ur bukten ger oss bra fart söderut.

Det blir mörkt tidigt när vi seglar vidare. Hela Neapelbukten är som ett pärlband av ljus. Capri glittrar som en juvel med alla villor på de höga klipporna. Strax före midnatt har vi gått igenom sundet och rundar upp in mot Salerno. Vinden som runt hörnet stundtals varit över tio meter per sekund falnar och vi kör de sista timmarna. Ankrar utanför Salerno vid halv fyra på morgonen och somnar gott.