Anzio

Strax för nio glider vi med strömmens hjälp sidledes ut mellan tre rader båtar. Väntar sedan en liten stund innan vi strax efter nio kan gå ut genom broarna. Äntligen kan vi segla igen. Lätt landbris ger oss maklig fart söderut några timmar. Sedan blir det motorgång ett tag men det gör för en gångs skull inte så mycket för det skulle göras vatten.

Först pumpar vi ut allt gammalt vatten. Det har i och för sig varit OK att dricka trotts sina sju veckor men nu vill vi börja om med friskt nytt vatten. Vi sköljer ur tanken ett antal gånger med 10-15 liter nygjort vatten. Sedan är det dags att göra en halv tank frisk gott vatten. Vi byter också vårt kol/silverfilter som nu suttit på dricksvattenslangen i ett och ett halvt år. Det sägs vara ett år men vi har så rent vatten så vi kör lite längre. Sedan fyller vi och kolsyrar våra vattenflaskor.

Sjöbrisen kommer vid tolv och vi får en fin halvvind söderut till Anzio där vi ankrar ”runt hörnet” utanför sandstranden vid fyratiden. Här ligger vi fint i lä för nattens landbris från norr. Dags för dopp och skrubbning av vattenlinjen. Den har samlat på sig en hel del under sju veckor och det sitter hårt fast. Vi får bort det mesta och kan med tillfredställelse konstatera att resten av botten klarat sig bra. Eller så lossade det under dagens seglats för nog tyckte vi att hon var trög när vi lämnade hamnen.