Barbate

De blev ingen färja till Cádiz i går. När vi efter frukost tittar på väderprognosen ser det ut som om det skulle vara svårt att komma till Gibraltar om vi inte seglade i dag. Vi ändrar våra planer och lämnar Rota vid elvatiden. Frisk segling med bra fart söderöver. Så småningom plattläns med spirad fock ned till Trafalgar, en ganska välkänd udde här på kusten. Fast, vad vi förstår stod slaget norr om udden och snarare utanför Cádiz.

Vi stannade en dag i Barbate för att vinden skulle få chans att blåsa nacken av sig innan vi gick vidare.

Barbate har ett som vi tycker lite oförtjänt dåligt rykte som en tråkig hamn. Och vist, det var ganska tomt och inte mycket liv vid hamnen. Gick man in till staden, och det var inte så långt, hittade man en fin strandpromenad med många restauranger och en trevlig stadskärna en bit upp längs floden.