Långpromenad

Onsdagar är vandringsdagar här i Lagos. Chip, en gammal engelsk militär, ordnar olika turer i trakterna kring Lagos. Han har varit här i över 15 år och utforskat olika leder och stigar. Jättebra för oss att ha en så erfaren guide som kan bjuda på varierande och intressanta vandringar.

Förra veckan gick vi i ett naturreservat en bit inåt landet. En rundtur på knappt 10 km som avslutades med lunch i den lilla byn Barão de São João. Här nere får inte husdjur åka buss så vi passade på medan vi hade bil att ta med Anita, Lars och skeppshunden Funny på en liten promenad.

I dag blev det en betydligt tuffare tur. Vi tog bussen ut till Figueira och vandrade därifrån längs kusten tillbaka mot Lagos. En hel del kullar längs vägen gav oss totalt ca 350 m stigning och fantastiska vyer längs kusten och ut över havet.

Vi passerade de båda byarna Salema och Burgau innan vi efter 17 km vandring kom fram till Luz och bussen hem. En riktig heldag i strålande väder och trevligt sällskap- Men vad vi var trötta på kvällen…