En dag i Lagos

Ibland blir det inte som man tänkt. I dag skulle vi t ex några ärenden på stan före lunch. Vi lämnar båten vid halv elva men kommer inte av bryggan förrän vid ett. Det hade kommit en ny svensk båt och när vi sa hej så bjöd de på kaffe och så blev vi sittandes en stund.

Efter att ha lämnat en väska på lagning, kollat med biluthyraren att alt var OK med den återlämnade bilen och sedan bokat tid för Eva hos hårfrisörskan var vi ordentligt hungriga. Då blev det lunch på en Indisk restaurang i gamla stan, jättegod tika masala kyckling. Sedan cyklade vi vidare i sökandet efter musikaffären som skulle ligga en liten bit utanför ringmuren. Efter att ha cyklat runt en stund kunde vi med hjälp av trevliga Portugiser hitta fram. Lunchstängt! kunde vi, tillsammans med några andra, konstatera så då fick det bli fika. Denna gång med det Engelskt/Italienska par som ville ha sin mandolin lagad. De hade flyttat från norditalien och hit för några år sedan. Varmare, lägre skatt och billigare att leva. Många bra skäl tyckte vi.

Strax efter tre öppnade butiken och efter lite provande och funderande kunde Eva få en gitarr i (för tidig) födelsedagspresent. På vägen hem ropar Lars och Anita från baren vid kajen och så kommer vi inte till båten som tänkt. Men vi får en trevlig stund med dem och ett Norskt par. Så, i stället för en timme blev det en heldag – men en mycket trevlig sådan. Det där med att tvätta däck och vaxa överbyggnaden får anstå till en annan dag.

En reaktion på ”En dag i Lagos”

  1. Nu har jag inte läst om er resa på mycket länge. Men nu blev det av igen. Så mycket ni får se och uppleva. Det ska bli kul att få höra när du spelar på gitarren. Kram kram Marie-Louise

Kommentarer är stängda.