Combarro

I dag har vi haft en fantastisk dag på havet. Strålande sol från klar himmel. Medvind och lagom mycket sådan. Vi lämnade Caramiñal efter frukost och kunde slöra ut ur rian. Det blir i stort sett ”inomskärssegling” för när vi gippar runt hörnet på udden och styr söderut mot nästa ria så läas vi ganska snart i väster av en av de stora atlantöarna. Härlig segling men ingen fisk.

När vi så styr upp i nästa ria dör vinden sakta men kommer efter en stund tillbaka från sydväst. Då blir det slör igen trotts att vi nästan går på kontrakurs mot i förmiddags. Inte så stark vind, vi glider fram i makliga 2-3 knop och har det bra i solen. Vid fyratiden lägger vi till i marinan i Combarro. Fin marina men relativt dyr. Vi får betala dubbelt mot vads vi gjort de senaste dagarna dvs ungefär lika mycket som i Frankrike.

Gamla delarna av Combarro påminner mycket om samhällena hemma på kusten med sina ringlade smala gator och trånga gränder. Men där slutar likheten för här bygger man i granit och utanför husen står visthusbodar, sk Hórreos, på höga stolpar.

Och så kan man få ett kallt glas Albariñovin i skuggan av vinrankor och citrusträd. Jättetrevligt att vandra kring men ganska turistiskt. Vi får sedan en fantastisk ljum kväll i en vindstilla sittbrunn.

En reaktion på ”Combarro”

Kommentarer är stängda.