Pobra do Caramiñal

I dag vaknade vi av att regnet slog mot gummibåten som ligger surrad ovanför luckan till förpiken. Prognosen var dock lovande och redan när Håkan var i land för att handla bröd var det uppehåll. Det kändes stabilt, om än gråmulet när vi framåt lunch gick i land för att handla.

Vi har blivit förtjusta i den lokala pajen ”empanada” som bakas med olivolja i degen och med olika goda fyllningar. Dessa kan köpas i vissa bagerier för dyra pengar och hos den lokale ICA-handlaren, som här heter Gadis, för ca 25 kr/st. En paj räcker till två luncher om man äter lite sallad till. Men, de var inte färdiggräddade när vi handlade. Vi tog en fika på ett ställe där det satt mycket folk. Vi undrade lite hur de klarade av miljön. Med stengolv och putsade väggar och tak var ljudnivån hög. För att bidra till kakafonin skramlade personalen ordentligt med koppar och tallrikar. Men kaffet var billigt (10 kr koppen) och gott.

När vi sedan kom ut hade det börjat regna igen. Håkan sprang bort till Gadis och köpte en empanada med tonfiskfyllning medan Eva hukade under en markis. Det blev till att gömma sig på ett nytt fik. Denna gång fick vi lokalt vitt Albariño vin med en liten tapas till (45 kr – för två).

Efter en stund tror vi på uppehåll men inte. Det blir nytt störtregn medan vi går till båten. Tur att det finns ström på bryggan och avfuktare ombord så att kläderna torkar igen. Resten av dagen tillbringades sedan med lite småpyssel och goda böcker.