Galicien

Nu har vi gått från Gijón. Det tog lite längre tid än planerat, vi landade ju redan 29/8. Mest för att det regnade ganska mycket men också för att vännerna Anita och Lars på Tindra var här. Det blev ett kärt återseende, flera fika och ett antal glas vin. Vi träffade också Brita o Ragnar på Bridan för första gången. De kommer från Ödsmål, dvs nästan hemifrån.

Gijón har varit en bra och trygg hamn. Fin service, rimliga priser och bra läge nära både sevärdheter, restauranger och bra butiker. Ett bra ställe att bunkra på. Det var med lite saknad vi lämnade precis som det började ljusna vid sjutiden i morse. Samtidigt var det skönt att komma ut på havet igen.

Efter att ha kört ut ur hamnen får vi en fin västsydväst i morgonsolen. Vi kan sträcka nordväst ut ur viken. Tindra kommer ångande och passerar oss i lä.

Runt udden vrider vinden med lite men efter några timmar har vi den mitt i näsan på vår väg västerut. Det får bli motorgång för att hinna fram innan mörkret faller. Ganska hög sjö, motvind och ett stort molnområde som passerar på vägen gör resan både guppig och kylig. Vi sätter upp taket över sittbrunnen vilket ger lite lä samtidigt som det håller regnet på avstånd.

Framåt sjutiden kan vi gå in under bron till Ribadero. Då har vi haft solsken och motorsegling i svag nordlig vind några timmar. Vi lägger oss i marinan där Tindra och Bridan redan finns på plats. Nu är vi i första hamnen i Galicien.

En reaktion på ”Galicien”

  1. Å vad kul att höra av er igen. Har saknat er . Många lycko kramar till er från mig ??

Kommentarer är stängda.