Strålande solsken

I dag vaknade vi till klarblå himmel och så har det fortsatt. Vid halv åtta tog Helen och Håkan dingen till stranden på jakt efter bagaren. Så småningom hittades ett Spar med bageriavdelning i den fina lilla byn Bourg. Det öppnade halv nio och vid halv tio var såväl besättning som bröd och matvaror ombord igen för en härlig frukost i sittbrunnen. Eva hade fixat ägg och bacon – smaskens! Vi låg fint utanför stranden en bit bort från alla andra (längs ned i bilden)

Efter att ha plockat undan i lugn och ro lättade vi ankar vid halv elva och seglade sedan en tur i stilla morgonbris mellan öarna inne i fjorden Golfe de Morbihan. Kom ut på havet strax efter två lagom till sjöbrisen som gav oss succesivt mer och mer medvind. Strålande sol och efter ett tag så varmt att soltaket åkte upp. Efter ytterligare en stund, svalkande bad på öppet hav.

Sedan långsam slör för att inte komma för tidigt till hamnen i Piriac-sur-Mer. Här har man en tidvattenport som öppnar när vattnet stigit tillräckligt. Vi kunde komma in strax efter sju. Piriac-sur-Mer är en fin gammal stad som nu blivit semesterort. På kvällen födelsedagsmiddag på kajen för Helen som fått några bonusdagar av Air France som ställde in hennes plan i dag.

En reaktion på ”Strålande solsken”

  1. Så fantastiskt skönt ni har det. Mycket jobb också vad jag förstår. Ha det riktigt gött. Många kramar från Marie-Louise & Janne

Kommentarer är stängda.