Norrut igen

Trotts diskodunk somnade vi som stockar i går kväll och tur var det för i dag stod klockan på sju. Vi ville ut när portarna öppnades strax efter åtta för att inte få för mycket motström på förmiddagen. Med centimetermarginaler backade vi båten från vår plats och vände den in mellan två gäng med fyra båtar utanför varandra. Ibland är det riktigt bra med bogpropeller. Vi försökte sedan segla över sundet mot Ile Houat men det blåste alldeles för lite så det blev motorgång och vattentillverkning till den fina stranden på sydostsidan.

Otroligt många båtar men stranden är fyra kilometer lång så det kändes ändå inte trångt. Tjejerna rodde till stranden för att sola några timmar. Riktigt skönt i vattnet. För första gången kunde man simma runt båten utan att frysa. Efter lunch satte vi så kurs norrut igen. Inte för att vända hemåt men för att komma till fjorden/innanhavet Golfe de Morbihan. Hela havet var fullt av båtar denna lördag i den franska långhelgen. Kul att ha andra att segla med och ännu roligare att ingen av dem seglade om oss.

Hela området häromkring har kanske inte skärgård som vi är vana vid men ett stort antal öar, fjordar mm. Golfe de Morbihan är riktigt fint. Hade det inte varit för tidvatten och starka strömmar kunde man nästan trott att man var i Stockholms skärgård. Vi hade seglat fortare än vanligt (7-8 knop) från Ile Houat och kom fram när det fortfarande var över tre knops motström i sunden in till fjorden. Men det gjorde inte så mycket. Solen sken och vi hade medvind. Nu ligger vi för ankar utanför Ile D’Arz och njuter kvällningen.

En reaktion på ”Norrut igen”

 1. Ser inte fel ut?
  Oh vad vi önskade att vi kunnat vara med er
  Men nu får vi vänta lite ?
  Men vi kommer det kan vi lova så lätt ger vi inte upp
  Ha det så jättebra och var rädda om er
  Kramar från oss❤️

Kommentarer är stängda.