Paris

Inblåsta, vad göra? Det skulle blåsa upp emot 20 m/s och dessutom regna lite nu och då. Varför inte ta tåget till Paris? Det tar bara två timmar. Sagt och gjort. I går stod väckarklockan på halv sju. Tidig frukost, rask promenad på 20 minuter med regn på slutet och sedan tåget klockan åtta. Funkar bra till bytet i Rouen. Nästa tåg är 40 minuter försenat med det går ett mjölkpallståg tidigare så vi tar det. Det tog nästan tre timmar till Paris.

Medan Eva får specialtillskurna solglas till sina nya glasögon promenerar vi bland de lyxigaste affärerna. Sedan Place de la Conconcorde och Metro nr 1 österut för att träffa kusin Malin och ett paket från Sverige. Väldigt trevlig och ganska lång lunch med god mat. Jättekul och stort tack Malin.

Vi promenerar sedan sakta tillbaka längs Saine och får se både Notre Dam och Louvren innan vi tar oss upp mot Champs Elysées och därifrån till St Lazare och tåg tillbaka. En lång promenad i folkvimmel och regnskurar. Tur at det finns kaféer längs vägen där man kan gömma sig med en kopp kaffe när regnet kommer. Vad vi förstår missade vi precis attentatet mot en polisman vid Notre Dam. Tråkig tid vi lever i. Tur för oss att vi inte var där, då kanske vi inte hade kommit hem. Hemresan blev ett kapitel i sig med försenade och inställda tåg. 5 timmar tog det (inte två) och vi var vid båten strax före midnatt.

Fortfarande friska vindar i dag och hög sjö utanför piren. Efter en gungig och blåsig natt sov vi lite längre än vanligt. Sedan tvätt och båtpyssel. Dagen avslutas med en trevlig kväll med Jill och David i båten bredvid. I morgon hoppas vi det bär västerut igen.

En reaktion på ”Paris”

  1. Vilken tur att ni inte var där när det hände.
    Fantastiskt kul att följa er. Många många kramar från Janne och mig.?

Kommentarer är stängda.