Dieppe

Så har vi legat en dag i Dieppe och tagit igen oss efter en lång segling i går. Vi hade tänkt att gå tidigt men det såg ut som tjocka på havet så i stället blev det nybakat bröd och frukost i lugn och ro. Framåt nio såg vi lite blått på himlen och lämnade Buologne.

Ett kort slag ut och sedan sträckbog söderut. Vi lyckade precis hålla upp tillräckligt för att följa sandbankarna. När vinden sedan vred mot nordväst (som utlovat) kunde vi klara oss hela vägen ned till Dieppe utan att behöva slå. Men det var tight och vi fick segla så högt vi kunde och men ganska mycket segel hela vägen för att hålla fart mot vågorna. Det blev frisk, härlig segling. Något gungigt och blåsigt kanske och med rejäl krängning för att komplicera arbetet i byssan. Sally uppförde sig som vanligt exemplariskt och gick mjukt, fint och torr i sittbrunnen trotts kaskader på däck.

Skönt att förtöja vid pontonen efter 56 sjömil på 10 timmar. Mellan pirnockarna hade vi snittar över 6 knop, inte illa på ett kryssben. Vi hittade raskt en trevlig restaurang med trerätters lördagsmeny som avslutning på dagen.

I dag har vi tagit det riktigt lugnt. Det var lite inbäring och skvalp från passerande båtar i natt som störde sömnen så det känns skönt att inte göra så mycket i dag. Vi går på stan där det är söndagsmarknad och sedan en tur upp till det gamla slottet/borgen på kullen. Fin utsikt över havet.

Dieppe är en charmig liten stad (i alla fall känns den liten härnere vid hamnen) som hade sin första storhetstid på Willhem erövrarens tid. Det märks att vi nu seglar i ökande tidvatten. Trotts neep är variationen stor mellan hög och lågvatten. Prognoserna framöver är inte så bra med frisk motvind och höga vågor. Vi kan komma att stanna här några dagar till.

3 reaktioner på ”Dieppe”

  1. Frånsett att våran ”Wonder clean” användes helt utan bruksanvisning, var fådd och hade några år på nacken så att den läckte lite här och där så funkade den. Vi kommer nog att behålla den ombord.

  2. Bonjour! Den lilla tvättmaskinen, är den en sån där ”Wonderwash” ? Berätta gärna någon gång om den funkar bra?
    🙂

  3. Det gör ni med all rätt
    Ha en bra dag på Sveriges nationaldag
    ??

Kommentarer är stängda.