Bland kor och gröna ängar

I dag har vi kört omkring mestadels på Holländska landsbygden. Fina kanaler om än ibland med ”Lantlig doft” i luften.

Så här betalas broavgift. Brovakten skickar ut en träsko på ett spö och vi lägger i pengar.

Vi lärde oss något nytt i Leeuworden. När vi skulle lägga till vid kanten av kanalen för lunch (broarna har rast mellan 12 och 13) så knakade det plötsligt uppe i riggen. Förstaget höll på att knäcka en gren på det stora trädet. Vem tittar uppåt när han lägger till, inte Håkan i alla fall. Men kanske nästa gång. Som tur var var masttoppen, med sina dyra och ömtåliga antenner och instrument, över träden och klarade sig utan skador. Vi kom undan med lite grenar och löv på däck och la oss i stället på en platts med mindre uthängande träd.

Det blev ett antal broar under dagen men inga besvärande väntetider. På eftermiddagen kom det några regnskurar. Då var det skönt att kunna ha tak över sittbrunnen. VI kom längre än vi planerat och ligger nu i Sneek som vi ska utforska i morgon förmiddag.

3 reaktioner på ”Bland kor och gröna ängar”

 1. Hej!
  Under två dagars kanalfärd, ca 15 timmar har vi betalat bropeng tre gånger, sammantaget € 16. Hamnavgifter varierar mellan € 10 och € 20. Då ingår fina faciliteter och elektricitet.

  Vi har mycket stor glädje av vår AIS. Heldigvis har vi inte haft tåke och därför bara provat radarn i år. Men den är en extra trygghet. Sälg huset och kom efter, det är en fantastisk upplevelse!

 2. Alltid lär man sig något nytt, jag tittar aldrig uppåt när det dax att lägga till.

 3. Hei Sally.
  Det går unna med dere, 35 mil i snitt pr dag lar seg høre 🙂
  Vi følger spent med på oppdateringene (har fremdeles en drøm om å følge etter en gang). Var selv ute i helgen og testet nytt utstyr i tåka som kom her i går (ny MFD, kart, radar og AIS). Uvant med radar, men vi lærer den nok etterhvert.
  Kult med treskoen ved bropassering 🙂 Hvor mye må dere legge i den og er det andre kostnader med å gå i kanalene i Nederland?

Kommentarer är stängda.