Äntligen shorts

Sneek var i våra ögon inte lika fint som andra små städer. Men de hade en fin gammal nitad klaffbro och denna fantastiska bro. Vi hittade också en bra livsmedelsaffär på vår cykeltur.

Lite större kanaler med pråmtrafik och fler sjöar i dag. Synd att de är så grunda, vi kan inte gå utanför den muddrade kanalen och i den motvind som råder kan vi då inte heller segla. Vi fick i alla fall till en kvart under segel när vi lämnade Sneek samma väg vi kom in i går.

I dag gick bara 15 sjömil ned till Lemmer där vi i morgon kommer att gå ut ur kanalerna ett tag och segla på de stora invallade innanhaven norr om Amsterdam. Så här har vår kanalfärd sett ut i denna etapp från Leeuwersoog. Riktigt trevliga kanaler och flera fina gamla städer.

På vägen in till Lemmar passerar vi villaområden där alla hus har egen brygga och många har riktigt stora båtar utanför husen. Vi går inte stora kanalen utan viker av sydost ut in genom gamla delen av staden genom Sijlroede. I dag var det nära ögat igen när vi skulle lägga till men denna gång klarade vi oss från nedfallande saker med någon decimeters marginal. 22 grader varmt, shorts, promenad och en öl i land innan middag ombord.

3 reaktioner på ”Äntligen shorts”

  1. Gissar att det är gott till öl. Här i Enkhuizen gjorde man eget öl – jättegott 🙂 H

    1. Förresten, såg på Marinetraffic att ni ligger förtöjd precis där vår son i 1995 som ettåring tappade en nyckelknippa i vattnet. Så om ni skulle råka fiska upp några nycklar… E

  2. Sally ahoy!
    Roligt att se Sally i Lemmer och Sneek som har varit våra hemtrakter fram till 2008… Glöm inte att käka en ”patat med kroket” så länge ni befinner er i Holland 🙂
    God tur önskar SY Move On, Angelien & Eugene från Syltenäs

Kommentarer är stängda.