Kielkanalen

Lika skönt som det var att komma ut på havet var det i går att köra på en vindstilla kanal några timmar. Vi låg och vilade i Brunsbüttel en dag efter den jobbiga natten upp för Elbe. I går blev det sedan en fyratimmarsetapp till ett för oss nytt övernattningsställe.

Ola på Sola tog det här fina filmklippet på oss när vi gick kanalen österut.

Inlopper till Gieselau kanalen ligger ca 20 nm från Brunsbüttel. Här kom vi från andra sidan slussen 2015 (klicka här) men då var vi så inställda på att gå vidare mot Kiel så vi såg oss nog inte riktigt omkring. Innan slussen, bara några hundra meter från stora Kielkanalen, ligger fina bryggor på var sida i lummig grönska. Ingen service men heller ingen avgift. Det blev en fin sommareftermiddag i sällskap med ensamseglaren Ola.

Fin sommareftermiddag en bit bort från Kielkanalen.

I dag har vi kört vidare på kanalen. Det regnade lite på morgonen så vi väntade till det blev uppehåll vid tiotiden. Men säg den glädje som varar. Vid två kom ett ordentligt regnväder med mycket vatten och en del åska. Då var det bara att krypa in under sprayhooden och köra vidare. Tyvärr höll regnet i sig fram till slussarna men det gick bra och vi hade riktig tur med slussen. Den stod öppen så vi kunde köra rakt in med full fart och när vi var inne stängde den.

När vi gick ut i Kielbukten från slussen vid fyratiden så upphörde regnet. Då var vi tillbaka i Östersjön (klicka här) efter drygt tre års äventyr. Nu ser världen annorlunda ut. Då, i maj 2017, hade vi haft en fin segling från Varberg med besök i flera trevliga Danska och Tyska hamnar. Nu är vi inte välkomna i land men som tur är får vi segla genom Danmark.

Nu ligger vi i Laboe och det regnar igen. Tråkigt för vi hade gärna förberett rigg och segel i kväll. Vi planerar nu för två dygns segling till Svenska kusten. Var vi hamnar vet vi inte, det hänger lite på vindarna på måndag och tisdag. Vi siktar på att Sally oavsett ska vara i sin hemmahamn, och vi hemma, i Ljungskile på söndag den 21 juni. Innan dess vill vi ”landa” längs kusten några dagar.

3 reaktioner på ”Kielkanalen”

  1. Vi har följt er varje dag och nu ser vi att ni äntligen är hemma i Sverige. Bra jobbat o Välkomna hem
    Kram
    Marie o Ove

  2. Välkomna till Sverige och det gör ni rätt i att landa innan ni går till hemmahamn !! Kram på er ?❤️

Kommentarer är stängda.