Två dagar kryss

Vi har inte räknat slagen de senaste dagarna men många har det blivit. I går hade vi ganska måttliga vindar och härlig segling. Men vinden var bitande kall. I dag var den mildare men starkare. Båda dagarna har den varit mycket varierande både i styrka och riktning. Strålande sol båda dagarna, nu flår vi på näsorna.

Vi har kryssat i två dagar. Det lilla sicksackspåret i början (till vänster efter Veere) var massa kortvändor i ett trångt sund. Vi slog vid lerbankarna och lyckades komma undan med bara en grundkänning.

I går gick vi till en modern marina, St Annaland. Väldigt välordnad men tråkig. Kycklingen vi skulle ha till middag var fortfarande frusen så vi ”var tvungna” att beställa take-awy från restaurangen. Två jättefat revbensspjäll levererades till båten. Vi åt tills vi storknade.

Mäte med en traditionell skuta med läbord.
De var nog glada att det var vi som lång på kryss.

I dag har vi gått vidare åt nordost. Inte lika långt men vi har passerat två slussar som tagit lång tid. Vid båda slussarna fanns en fritidsbåtsluss men de hade fasta broar som var för låga för vår mast. I stället fick vi gå med pråmarna i mastodontslussarna.

Många gånger fick vi slå mellan pråmarna och stranden.

Allt gick bra och nu ligger vi i lilla finna Willemstad. En gammal befästningsstad som byggdes på 1700-talet för att vakta Holland-Diep och inloppet till Dordrecht. Här var vi på nedresan också och vi ligger på nästan samma ställe i den gamla inre hamnen (klicka här).